Αγαπητοί μας γονείς,

Ευχόμαστε αυτό μας το γράμμα να σας βρίσκει όλους καλά!

Το σημερινό μας γράμμα είναι ταυτόχρονα και μια πρόσκληση.

Μια πρόσκληση σε μια δράση που ονομάσαμε “ουράνιο τόξο”.

Τον τελευταίο καιρό μάς έχει κατακλύσει μια “βροχή” από δυσάρεστα γεγονότα της οποίας όλοι περιμένουμε τη λήξη  με την εμφάνιση του ήλιου ξανά στη ζωή και στην καθημερινότητά μας!

Η εμφάνιση του ουράνιου τόξου, μας δίνει την ελπίδα πως η βροχή τελειώνει. Είναι το χαμόγελο της φύσης μετά την καταιγίδα! Στέλνει το μήνυμα της αισιοδοξίας και συμβολίζει την πίστη ,τη δύναμη και τη θέληση. Μας υπενθυμίζει πως καμία δυσάρεστη κατάσταση δεν κρατάει για πάντα.

Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλουμε να εισπράξουν τα παιδιά μας! 

Αυτή η δράση ξεκίνησε στην Ιταλία, που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται με τον σκληρότερο τρόπο, προχώρησε και σε άλλα μέρη του κόσμου και έφτασε σε εμάς μέσα από το αυτό το βίντεο.

https://www.facebook.com/bbcnews/videos/718001188736035/

Σκεφτήκαμε λοιπόν ,να προσκαλέσουμε και τα δικά μας παιδιά να συμμετέχουν σε αυτό το κύμα ελπίδας και αισιοδοξίας μέσα από τις δικές τους ζωγραφιές.

Να φτιάξουν και εκείνα τα δικά τους ουράνια τόξα , να τα βάλουν στα δικά τους παράθυρα, με στόχο να μεταδώσουν χαρά σε όσους τα βλέπουν και στα ίδια που θα τα δημιουργήσουν! 

Να αισθανθούν μέσα από αυτό πως και εκείνα μπορούν να προσφέρουν αυτή τη δύσκολη στιγμή κάτι σημαντικό. Ένα χαμόγελο σε όποιον βλέπει τη ζωγραφιά τους!

Ευχόμαστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να χαμογελούν πολύ και μαζί με εκείνα να χαμογελάτε κι εσείς!

Θα περιμένουμε με χαρά, να δούμε τα ουράνια τόξα τους σε φωτογραφίες (προσοχή! Όχι πρόσωπα παιδιών) που μπορείτε να στείλετε και να δημοσιεύσουμε στη σελίδα του σχολείου στο Facebook.

Έτσι, μέσα από τις φωτογραφίες που θα δημιουργήσουν τα παιδιά σας, με ή χωρίς τη βοήθειά σας, θα μπορέσουμε να  μεταφέρουμε σε πολλούς ανθρώπους αυτό το αισιόδοξο μήνυμα που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη!

Γιατί πάντα υπάρχει ελπίδα και τα παιδιά είναι αυτά που μπορούν καλύτερα από όλους να μας το θυμίζουν!  

                                                                                                   

                                  Από τη Διεύθυνση του Σχολείου