Παρακολούθηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

8/11/2016

hourd

Για τους γονείς των παιδιών της  Β΄ τάξης

Σας υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 τα παιδιά της Β΄ τάξης  θα επισκεφτούν «Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς», όπου θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ιστορία του βιβλίου».

Το πρόγραμμα ξεκινά με την αφήγηση παραμυθιού για έναν δράκο και τρία παλικάρια που για να μεταφέρουν ένα μήνυμα το έγραψαν σε μάρμαρο, σε κερί, σε χαρτί και τελικά στην καρδιά. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μέρη του βιβλίου, την ιστορία του και τα επαγγέλματα που χρειάζονται για να φτάσει το βιβλίο στα χέρια μας. Μέχρι το εκτυπωμένο και το ηλεκτρονικό βιβλίο, γνωρίζουμε τη «συνταγή» χαρτιού των Κινέζων, τις δυσκολίες των χειρόγραφων βιβλίων και τη μεγάλη αλλαγή που έφερε ο Γουτεμβέργιος.

Παράλληλα με την βιντεοπροβολή εικόνων, τα παιδιά γράφουν σε κηρωμένη πινακίδα και πήλινη πλάκα, ψηλαφίζουν περγαμηνή από δέρμα ζώου, σκαλισμένη πέτρα, πάπυρο, βιβλίο τυφλών με γραφή Braille.

Στο κατασκευαστικό μέρος, κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του «βιβλίο με την ιστορία του βιβλίου» και έναν σελιδοδείκτη εμπνευσμένο από τους ήρωες του παραμυθιού.

 

 

                                        Από τη Διεύθυνση

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *