Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό».

 

1/2/2017

Θέμα: Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό»

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,

 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας θα συμμετάσχει και φέτος ως εξεταστικό κέντρο στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 9:00 – 10:30 στο χώρο του σχολείου μας.

Είναι ο μεγαλύτερος  εκπαιδευτικός διαγωνισμός στον κόσμο και διενεργείται σε πολλές χώρες της υφηλίου με συμμετοχή εκατομμυρίων μαθητών. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει σ’ αυτόν από το Μάρτιο του 2007.

Η οργάνωση γίνεται με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Μαθηματικών. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν, γιατί η  φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μια κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Λυκείου. Στο σχολείο μας συμμετέχουν μαθητές από τη Β΄ μέχρι και την Στ΄ Δημοτικού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ως εξεταστικό κέντρο δεχόμαστε και παιδιά εκτός σχολείου. Οπότε μπορείτε να προτείνετε και σε άλλους μαθητές (φίλους, συγγενείς) να λάβουν μέρος. Για τη συμμετοχή τους πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το σχολείο στο τηλέφωνο 210 – 9833353.

Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών ούτε απευθύνονται μόνο σε παιδιά με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια, για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις έχουν ως επί το πλείστον, διασκεδαστικό χαρακτήρα και είναι ελκυστικές στους μαθητές.

Όλα τα παιδιά που παίρνουν μέρος  στο διαγωνισμό, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, λαμβάνουν δώρα εκπαιδευτικού περιεχομένου καθώς και βεβαίωση συμμετοχής.

Το κόστος συμμετοχής είναι 12,50 ευρώ και θα λάβετε την απόδειξη από την «Καγκουρό Ελλάς».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και για δείγματα θεμάτων του διαγωνισμού, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kangaroo.gr

Αν επιθυμεί το παιδί σας να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω δήλωση συμμετοχής και να την παραδώσετε στη γραμματεία του σχολείου μαζί με τα χρήματα μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.

 

 

Δήλωση συμμετοχής

Ονοματεπώνυμο γονέα/ κηδεμόνα: ……………………………………………………………………………………………..

Ονοματεπώνυμο μαθητή: …………………………………………………………………………………………………………

Πατρώνυμο μαθητή: ………………………………………………………………………………………………………………..

Σχολείο μαθητή: ………………………………………………………………………………………………………………………

Τάξη: ………………………………………………………………………………………………………………………………………

Τηλέφωνο γονέα: ..…………………………………………………………………………………………………………………..

E – mail γονέα:………………………………………..……………………………………………………………………………….

Κωδικός μαθητή  (συμπληρώνεται από το σχολείο): .…………………………………………………………………….

Επιθυμώ να λάβει μέρος το παιδί μου στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 9:00 – 10:30 στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη και σας αποστέλλω το ποσό των 12,50 ευρώ.

 

Υπογραφή γονέα / κηδεμόνα                                                                                                                                                                                               Ημερομηνία

 

……../……./…….

……………………………………………..

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *