Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου-Εκδηλώσεις.

                                                                          26/2/2018                                                                  

Για τους Γονείς των παιδιών του Σχολείου

 

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί μας γονείς,

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε στο σχολείο μας εορταστικές εκδηλώσεις βιβλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου.  

Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις βιβλίου θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 12 Μαρτίου 2018.

Από 5 έως 12 Μαρτίου 2018 θα λειτουργεί στο χώρο του σχολείου έκθεση βιβλίου, καθημερινά 8:00 – 14:30 με βιβλία για μικρούς και μεγάλους.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού θα επισκεφτούν την έκθεση μαζί με τη δασκάλα τους, που θα τα βοηθήσει στην επιλογή ενός βιβλίου. Η δασκάλα θα στείλει στους γονείς τον τίτλο και την τιμή του και το παιδί, αφού φέρει τα χρήματα, θα μπορέσει να το αγοράσει.

 

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 θα είναι κοντά μας ο μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κ. Γιώργος Σακελλαρίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει στα παιδιά του Προνηπίου (Χελιδόνια) το βιβλίο του «Μήλα γύρω – γύρω και στη μέση πορτοκάλι» και στα παιδιά των Α΄ και Β΄ τάξεων το βιβλίο του «Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω», εκδόσεις Polaris.

 

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 τα παιδιά των Ε΄ και Στ΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν εργαστήρι δημιουργίας κόμικ υπό την καθοδήγηση της εικονογράφου και σχεδιάστριας κόμικ, κ. Στέλλας Στεργίου, με αφορμή το βιβλίο – κόμικ «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σεντ – Εξιπερί, εκδόσεις Polaris.

 

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 οι συγγραφείς παιδικών θεατρικών παραστάσεων και βιβλίων, συνθέτες – στιχουργοί και γονείς του σχολείου μας, κ. Άγγελος Αγγέλου και κ. Έμη Σίνη, θα παρουσιάσουν στα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας (Πασχαλιές)  το βιβλίο τους «Ένα αλφάβητο ταξίδι», εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 τα παιδιά των Ε΄ και Στ΄ τάξεων θα πραγματοποιήσουν εργαστήρι συγγραφής υπό την καθοδήγηση της συγγραφέως Ελένης Σβορώνου με αφορμή το βιβλίο της «Μαγειρεύοντας ιστορίες», εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κ. Λίνα Σωτηροπούλου,  θα παρουσιάσει στα παιδιά της Γ΄ τάξης το βιβλίο της, «Ο πρώτος μου Όμηρος: Οδύσσεια» και στα παιδιά του Παιδικού Σταθμού (Πεταλούδες) τα βιβλία της «Πίκο και Λόλα», εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τα παιδιά της Δ΄ τάξης θα πραγματοποιήσουν εργαστήρι συγγραφής υπό την καθοδήγηση της συγγραφέως παιδικών βιβλίων, κ. Λίνας Σωτηροπούλου, με αφορμή το βιβλίο της «Αποστολή κρυμμένος θησαυρός», εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 η εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κ. Αντιόπη Φραντζή, θα παρουσιάσει στα παιδιά των Α΄ και Β΄ τάξεων το βιβλίο της «Τα ζωγραφιστά μυστικά», εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου  2018 τα παιδιά των Γ΄ και Δ΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη – Τα τέρατα των ωκεανών» της Ελένης Ανδρεάδη, από τον εμψυχωτή των εκδόσεων Μεταίχμιο, Πράκτορα Θωμά.

 

                        

                      Από τη  Διεύθυνση του Σχολείου