Από το τμήμα αγγλικών.

582201_492702857412074_200410090_n

                                                                              14/06/2016

 Από το τμήμα αγγλικών

 

 

 

 

Αγαπητοί μας γονείς,

Από την επόμενη σχολική χρονιά τα παιδιά μας του νηπιαγωγείου θα έχουν μια πρώτη επαφή- εξοικείωση με την Αγγλική γλώσσα μέσα από την τέχνη, το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση.

Με αυτόν τον τρόπο και με μια καθαρά παιδαγωγική – ψυχολογική προσέγγιση – συνεργασία της ψυχολόγου μας με την υπεύθυνη αγγλικών – ξένων γλωσσών,  τα παιδιά μας χωρίς βιβλία, τετράδια κ.λ.π. με τραγούδια, παραμύθια, χορό, μουσική και παιχνίδια γνωρίζουν τον κόσμο της πρώτης ξένης γλώσσας και συγκεκριμένα των Αγγλικών.

Στην συνέχεια με την είσοδό τους στο Δημοτικό – Α΄ τάξη – τους τρεις πρώτους μήνες θα κλείσουν τον κύκλο αυτής της πρώτης επαφής. Δίνουμε έτσι την δυνατότητα στα παιδιά αυτούς τους τρεις πρώτους μήνες του δημοτικού να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην προσαρμογή στη μητρική τους γλώσσα – και στις απαιτήσεις της νέας βαθμίδας γνώσεων του Δημοτικού.

Από τον Δεκέμβριο τα παιδιά μας περνούν στο επόμενο στάδιο διδασκαλίας της γλώσσας μέσω των υπολοίπων δεξιοτήτων : ανάγνωση, γραφή, ομιλία, διάλογος κ.λ.π., αυξάνοντας σταδιακά τις ώρες μετά την πρώτη τάξη και φτάνοντας στην Ε΄ και Στ΄, όπου τα τμήματα χωρίζονται σε δύο για την αποτελεσματικότερη διδασκαλία. Στο μάθημα των Αγγλικών εστιάζουμε μέσω της παιδαγωγικής ψυχολογικής πάντα προσέγγισής μας σε δύο βασικούς άξονες – στόχους:

Στην μη ύπαρξη ανάγκης ιδιαίτερου μαθήματος στο σπίτι (το οποίο αποπροσανατολίζει διδακτικά τα παιδιά) καθ΄ όλη τη φοίτησή τους στο δημοτικό. Επίσης στο να μπορούν να χειρίζονται με ευχέρεια την γλώσσα τόσο στον γραπτό λόγο όσο και στον προφορικό, ανοίγοντας την πόρτα για τον δεύτερο στόχο μας που είναι η δυνατότητα απόκτησης των απαραίτητων γνώσεων φτάνοντας στο πρώτο γνωστικό επίπεδο αγγλικών B1-B2 στην Α΄ Γυμνασίου με τη δυνατότητα απόκτησης του αντίστοιχου πτυχίου (Lower).

Εν συνεχεία να έχουν φθάσει στο τελευταίο γνωστικό επίπεδο C1, C2 στη Γ΄ Γυμνασίου αποκτώντας το αντίστοιχο πτυχίο (Advanced – Proficiency).

Πιστεύουμε ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας πριν την είσοδό τους στο Λύκειο έχοντας έτσι ανοιχτό πεδίο για τις εξετάσεις και όποιες άλλες δυσκολίες τους περιμένουν σ’ αυτό.

Επίσης από το νέο σχολικό έτος όλα τα παιδιά – μαθητές του Δημοτικού θα έχουν την δυνατότητα να εμπεδώσουν αυτά τα οποία διδάσκονται στο σχολείο, με ανταλλαγή μεταξύ τους (και στο σπίτι) γνώσεων συνεργαζόμενα μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα ενταχθεί στην διδασκαλία μας των Αγγλικών υπό την επίβλεψη πάντα των δασκάλων τους στα Αγγλικά.

Με εκτίμηση,

Βασιλική  Παππά,  Msc., Ph. D.,

Ψυχολόγος του Σχολείου

Πρόεδρος και Επιστημονικά Υπεύθυνη

Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων

 

Έλενα Ηλιάδη, B.A. (hons), Dip. TEFL, M.Ed

Υπεύθυνη Αγγλικού Τμήματος

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *